Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ολοκληρώθηκαν οι 4οι Φιλολογικοί Αγώνες μαθητών Γυμνασίου Eλλάδας στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»


Για τέταρτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκαν, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία, οι Φιλολογικοί Αγώνες «ΔΕΛΑΣΑΛ»!
119 μαθητές από 19 σχολεία της  Ελλάδας ταξίδεψαν «στα μονοπάτια της Ιστορίας & των λέξεων» σε μια ξεχωριστή γιορτή γνώσης & αναζήτησης, το Σάββατο, 13 Απριλίου 2019! Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, από τις 09:30 μέχρι τις 15:00, παρουσία πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών, γονέων και εκλεκτών μελών της οικογένειας «ΔΕΛΑΣΑΛ».
Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν τρεις Φιλολογικοί Αγώνες –Ιστορίας, Ορθογραφίας και Ετυμολογίας- για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, μέσα από μία γραπτή δοκιμασία και μια συναρπαστική ημιτελική-τελική προφορική διαγωνιστική φάση, κατά την οποία ξεχώρισαν οι «πρώτοι των πρώτων»!
Κατά τη διάρκεια της γραπτής διαγωνιστικής φάσης και του διαλείμματος, διαγωνιζόμενοι, γονείς και συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου μας και να απολαύσουν τον πλούτο των εκθεμάτων του, αλλά και να διασκεδάσουν, συμμετέχοντας σε παιχνίδια γνώσεων, που οργανώθηκαν και υποστηρίχθηκαν στη διεξαγωγή τους από τη Συντονιστική Ομάδα.
Ο νικητής κάθε Διαγωνισμού κέρδισε ένα TABLET, ενώ έπαινοι συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους, όσοι προκρίθηκαν στην τελική φάση κάθε Διαγωνισμού. Στον δεύτερο νικητή δόθηκε από ένα σύγγραμμα, «Ελληνική Ορθογραφία» του Παπαναστασίου, για τους Αγώνες Ιστορίας & Ορθογραφίας, και «Η Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας» του Α. Χρηστίδη,  για τον Αγώνα της Ετυμολογίας.  Τέλος, όλοι οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους, αλλά, κυρίως, που τόλμησαν να αναμετρηθούν με το «μέγεθος» της Ιστορίας και της Γλώσσας μας!
Σάββατο, Απριλίου 13, 2019